UniversalCs.Com
Cum sa cresti durata de viata a anvelopelor 2z8bv910

UniversalCs.Com


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Cum sa cresti durata de viata a anvelopelor

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Cum sa cresti durata de viata a anvelopelor Empty Cum sa cresti durata de viata a anvelopelor la data de Mier Dec 05, 2012 5:43 am

VictorDascal

VictorDascal

V.I.P
Nimeni nu doreste sa schimbe anvelopele mai des decat este necesar. Nu ati dori sa puteti face anvelopele sa dureze mai mult? Cititi sfaturile de mai jos pentru a descoperi cele 8 secrete ale unei longevitati crescute.


Mentineti presiunea corecta

Verificati periodic presiunea din anvelope. La o presiune prea mica, anvelopele se uzeaza mai rapid si consumul de carburant creste.


Echilibrati rotile

Echilibrarea impiedica distrugerea prematura a anvelopelor cauzata de uzura neuniforma. Daca anvelopele nu sunt echilibrate corect, roata este supusa la solicitari suplimentare. Daca masina vibreaza la cresterea vitezei, de exemplu pe autostrada, acest lucru indica o problema de echilibrare.


Evitati supraincarcarea masinii

Prin supraincarcarea masinii, anvelopele se uzeaza mai rapid, iar masina consuma mai mult carburant si polueaza mai mult.


Rotiti anvelopele periodic

La cele mai multe masini, o pereche de anvelope se va uza mai rapid decat cealalta. Un exemplu clasic il reprezinta masinile cu tractiune pe fata la care anvelopele montate pe axa din fata sunt supuse unor solicitari mai mari. Daca rotiti anvelopele in mod regulat, acestea se vor uza uniform si vor dura mai mult.


Verificati alinierea

Alinierea incorecta determina uzarea prematura a anvelopelor.


Fiti atenti la suspensii

Verificati suspensiile. Suspensiile vechi pot determina uzura prematura a anvelopelor si pot compromite siguranta in deplasare. Daca masina vibreaza, este cazul sa verificati suspensiile.


Verificati uzura

Verificarea nivelului de uzura este extrem de importanta. Pentru a facilita verificarea uzurii, fiecare constructor de anvelope a adaugat un accesoriu special pe banda de rulare. La anvelopele MICHELIN, de exemplu, indicatorul de uzura este un MCIEHLIN Man asezat in zona umarului. Daca banda de rulare este aproape sau chiar la nivelul indicatorului, aceasta inseamna ca anvelopele trebuie schimbate.


Incepeti cu o anvelopa conceputa pentru a dura mai mult

Constructorii de anvelope au reusit sa duca designul in zone cu totul noi si exista acum modele care sustin ca rezista cu pana la 10.000 km mai mult. Cu anvelopele care dureaza mai mult veti reusi sa faceti economii.Asa ca cele 8 secrete pentru prelungirea duratei de viata a anvelopelor va vor ajuta sa conduceti in conditii de siguranta, sa economisiti carburant si sa reduceti nivelul emisiilor poluante. Acordati putina atentie masinii si anvelopelor dumneavoastra si acestea va vor rasplati pe deplin. Iar atunci cand este necesar sa schimbati anvelopele, cautati marci concepute pentru a dura mai mult.

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum