UniversalCs.Com
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

UniversalCs.Com


Nu sunteti conectat. Conectați-vă sau înregistrați-vă

Ford GT [ 1.700 CP ]

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Ford GT [ 1.700 CP ] Empty Ford GT [ 1.700 CP ] Mier Dec 05, 2012 5:46 am

VictorDascal

VictorDascal

V.I.P
În aceeași lună în care Felix Baumgartner a sărit din spațiu îți arătăm un Ford GT care ar fi putut foarte ușor să se lanseze pe orbită.

Un Ford GT twin-turbo modificat din greu, deținut de un anume Johnny Bohmer de la Performance Power Racing. A dus acest GT de 1.700 CP pe o pistă din centrul spațial Kennedy (Florida), a înlăturat navetele de pe pistă și a adâncit podeaua cu pedala de accelerație.

Rezultatul este un nou record mondial (confirmat de Guiness Book of World Records) pentru cel mai rapid străbătută milă de la plecarea de pe loc, într-o mașină de stradă: pe 16 October 2012, domnul Bohmer și-a condus „BADD GT”-ul la 455,818 km/h.

Asta, doamnelor și domnilor, este destul de rapid.

Domnul Bohmer spune: „Mulțumită celor de la NASA, avem oportunitatea de a explora tehnologiile acestea. Nu vedem decât suprafața icebergului a acestor sisteme care pot fi utilizate în afara circuitelor de curse.”

E un om serios, însărcinat cu misiunea de a aduce tehnologiile spărgătoare de recorduri mondiale pe vehicule de orice tip. Cu toate că suntem reticenți în privința unui Ford Fiesta capabil să atingă 480 mk/h. Sub capota GT-ului se află același motor V8 Ford ca în cazul modelului standard (cu câteva componente interne modificate), dar compresorul a fost înlocuit cu un twin-turbo și intercooler-ul i-a fost upgradat. Sistemul de injecție a fost, de asemenea, reproiectat pentru a pompa cu 25% mai mult combustibil decât în cazul celui standard, și așa s-a ajuns la numărul de 1.700 de cai-putere.

S-a umblat un pic și la sistemul de răcire, precum și la cutia de viteze – pentru a putea susține toată această putere. Șasiul a rămas, însă, neatins. După cum și domnul Bohmer ne-a spus: „Conducem mașina asta și în condiții normale de trafic, prin oraș, și ne lăsăm chiar și copiii la școală”. Atenție, mamelor din Florida!

Johnny e în formă. Anul trecut a bătut recordul mondial cu o viteză de 359,56 km/h, tot într-un Ford GT. Și se pare că nici 455 km/h nu este o viteză îndeajuns de mare. Johnny a postat pe site-ul său următoarele: „Vom merge mult mai repede în viitorul apropiat.”Ford GT [ 1.700 CP ] Ford-gt-de-1-700-de-cai-putere-recordman-mondial-35568

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum