UniversalCs.Com
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

UniversalCs.Com


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Tigara elctronica , buna sau rea ?

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1Tigara elctronica , buna sau rea ? Empty Tigara elctronica , buna sau rea ? Joi Dec 06, 2012 1:49 pm

VictorDascal

VictorDascal

V.I.P
Ţigara electronică, bună sau rea? Medicii spun că scapi de gudron, dar inhalezi o mare cantitate de nicotină

Speriaţi de consecinţele tutunului asupra sănătăţii, tot mai mulţi fumători încearcă să înlocuiască ţigările obişnuite cu cele electronice. Dacă nu ştii deja, dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii Puls, îţi explică riscurile la care te expui dacă foloseşti ţigara electronică.

Fabricată din plastic, ţigara electronică funcţionează electric, pe bază de baterie (încărcarea bateriei se poate face prin intermediul portului USB sau la priză). În interiorul acesteia se află un cartuş cu nicotină lichidă, un LED roşu care simulează modul în care arde ţigara şi un vaporizator. În momentul în care fumătorul trage din ţigara electronică, un senzor activează bateria, alimentând vaporizatorul, care se încălzeşte. Sub efectul căldurii, nicotina lichidă se evaporă, dând senzaţia de fumat. În plus, această ţigară mai conţine o substanţă chimică numită propilen glicol, care se transformă în gaz la căldură, etanol, glicerină şi arome. Ţigara electronică a fost concepută ca o alternativă la ţigara clasică, despre care se spune că e mai nocivă, dar şi pentru a-i ajuta pe cei care vor să renunţe la fumat.
Însă medicii susţin că nu serveşte scopului pentru care a fost creată, întrucât cele mai multe persoane care au încercat să se lase de fumat cu ajutorul ei n-au reuşit şi s-au întors la tutun. În plus, conform specialiştilor, substanţele pe care le conţine ţigara electronică sunt adevărate otrăvuri pentru organism.
Avantaje
• Nu mai inhalezi substanţele cancerigene conţinute de filtru şi de foiţa de ţigară cu tutun.
• Scapi de gudronul atât de periculos.
• Poţi trage un fum oriunde, pentru că nu există locuri unde să ai interdicţii.
• Nu îţi mai miros hainele a tutun şi nici nu mai auzi replici de genul “Pleacă de lângă copil cu ţigara”.
Dezavantaje
• Rişti să inhalezi o cantitate mai mare de nicotină, peste nivelul necesar.
• Nivelul crescut de nicotină sau alte substanţe pe care le conţin ţigările electronice reduce mecanismele de curăţare a mucusului, astfel poţi face bronşite acute sau cronice şi slăbeşte sistemul imunitar.
• Reprezentanţii Agenţiei Medicamentelor din SUA au găsit în ţigara electronică substanţe toxice pentru om, precum glicolul, care nu este altceva decât antigelul folosit în motoarele maşinilor. Inhalarea vaporilor de glicol e iritativă pentru căile respiratorii.
Costă între 35 şi 260 de lei
Cel care alege să folosească o ţigară electronică îşi poate cumpăra o singură ţigară sau un set complet care conţine două ţigări, două vaporizatoare, două baterii şi un încărcător USB şi unul pentru priză. Preţul unei ţigări electronice variază de la 35 la 260 de lei. O sticluţă de 10 ml de lichid care conţine nicotină costă între 10-30 de lei şi îţi ajunge între 3 zile şi două săptămâni, în funcţie de cât de mult pufăi.

Ce zic doi consumatori
Bogdan Coroamă, 24 de ani:
“Eu am mai avut o tentativă de a mă lăsa de fumat cu ajutorul ţigării electronice şi în 2011. Atunci, pentru că foloseam o ţigară electronică mai ieftină, care s-a stricat repede, m-am reapucat de fumat. Acum însă, de trei săptămâni, am reluat tentativa şi cu ajutorul ţigării electronice sunt convins că voi renunţa la fumat”.

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Subiecte similare

-

» O veste Buna si una rea
» Buna Ziua!

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum